Skip to content
vitamine si minerale

Vitamine și minerale: Ce sunt?

Ce sunt vitaminele și mineralele? Sunt substanțe de care organismul nostru are nevoie. De unele are nevoie mai mult iar de alte are nevoie mai puțin. Hai să vedem ce și cum !

Cum spuneam aceste substanțe sunt pentru organismul nostru, dar câte trebuie să consumăm pentru o sănătate optimă sau…de fier? Care sunt cele mai bune surse de vitamine și minerale? Și mai important – cum ne ajută aceste substanțe să avem o stare de bine?

Originea cuvatului “vitamina” provine din limba latină de la cuvântul vita care practic înseamnă viață!

Deși multe titluri pe care le citim deseori pot fi confuze, toată lumea înțelege rolul vital pe care vitaminele și mineralele îl au pentru o sănătate optimă.

Promovarea sănătății cu ajutorul Vitaminelor și Mineralelor

cockteil verde alaturi de fructe si legume
Recomandare: PHYLLIS A. BALCH
Vindecare prin nutritie. Fara medicamente, doar prin vitamine, minerale, plante si suplimente alimentare naturale
Click aici!

În ziua de azi, cercetările științifice din domeniul nutriției sunt concentrate cum nutrienții și alți compuși din alimente promovează sănătatea. Mai precis discutăm cum suntem protejați de afecțiunile cardiace, de cancer, osteoporoză dacă ar fi să enumerăm câteva dintre ele.

Totuși, în 2020 se știu cu precizie următoarele lucuri:

  • Mai mult de 40 nutrienți, inclusiv vitamine și minerale au fost indentificați si clasificati. Funcțiile lor, cantitatea care trebuie luată în diferite stagii ale vieții dar și sursele lor sunt acum mult mai bine înțelese decât în urmă cu 20-30 de ani.
  • Echilibrul dintre vitamine și minerale este de asemenea mult mai bine înțeles. Foarte multe informații se cunosc despre absorbția acestora dar și modul lor de acțiune în organism
  • Știință evoluează. Știință sparge bariere constant, gândiți-va la suplimente naturale.
  • Pe scurt? O varietate de alimente cu foarte multe vitamine, minerale și fitonutrienti este biletul tău către o sănătate de fier.

Rolul vitaminelor și mineralelor în organism

Vitaminele și mineralele sunt cheia către orice proces care are loc în organismul tău. Acestea nu lucrează singure ci împreună cu alți nutrienți fac că fiecare proces din corpul tău să se întâmple normal.

Un mod spectaculos prin care vitaminele și minerale ajută este acela de a converti carbohidrații, grăsimile și proteinele pentru a produce energie. Sunt esențiale în construirea unui sistem osos sănătos și te ajută să citești aceste rânduri de pe acest mic blog.

Puteți numi vitaminele și mineralele bujiile organismului. De ce? Fac totul să meargă că pe roate… 

Citeste Biblia vitaminelor si a mineralelor esentiale. Ghid complet pentru crearea unui program de suplimente – NANCY BRUNING, SHARI LIEBERMANClick aici!

Vitaminele

Incearca vitaminele de la Forever Living Products! Click aici!

Sunt molecule organice mici, care reglează procesele organismului. Majoritatea vitaminelor NU sunt biosintetizate de organismul uman și de aceea trebuie suplimentate prin dietă. Există însă o cantitate mică de vitamine care este sintetizată de corp.

Vitaminele se divid în două mari grupe: Vitamine liposolubile și vitamine solubile.

Importantă vitaminelor în corpul uman este una complexă și nu pote fi descrisă într-o singură etapă. Totuși este bine de stiut faptul că sunt implicate în procesul vederii, al coagulării sângelui dar și în menținerea integrității celulare.

Bineînțeles sunt esențiale pentru creșterea si mentenanță organismului cu rol important in reproducere.

Vitamina A și D reduce incidența cancerelor sau a bolilor de inima iar vitamina B12, acidul folic, vitamina B6 sunt benefice pentru pacienții cu boli de inima. Acesti compuși scad nivelul de homocisteina din plasmă.

Vitamina C are un blog special. Click aici pentru a citi!

Minerale

Mineralele fac parte din multe celule dar și în țesutul osos cum ar fi: oasele, dintii sau unghiile. Eficienta este cu atât mai mult dovedită când sunt cofactori ai enzimelor pentru a produce diverse reacții în organismul uman.

În comparație cu carbohidrații, grăsimile sau proteinele, vitaminele și mineralele sunt necesare în organismul uman în cantității mult mai mici și astfel se numesc micronutrienti.

Este bine de înțeles următorul aspect, deși se numesc micronutrienti nu vă lăsăți păcăliți, fiindcă sunt extrem de necesare aceste substanțe care reglează cantitatea de energie în organism și fac mult mai multe de atât, cum am menționat mai sus.

Mineralele îndeplinesc trei funcții :

1.  Unele, cum ar fi calciul, fosforul și magneziul, sunt constituenți ai oaselor și dinților.

2.  Altele, sub formă de săruri solubile, contribuie la controlul compoziției fluidelor și celulelor.

3. Fierul și hemoglobina îndeplinesc alte sarcini vitale. Ele colaborează cu enzimele și proteinele, substanțe necesare producerii și eliberării de energie.

Forever Nature-Min este o excelenta cale de a furniza organismului mineralele și microelementele de care are nevoie, pentru un stil de viață  sănătos și echilibrat.

Cumpără Forever Nature-Min ! Click aici !

Prea puțin…

Mulți oameni nu prea consumă vitamina A, C, D și E, colină ( un nutrient mai puțin cunoscut dar vital pentru organism), calciu, magneziu și potasiu. Fierul de asemenea este subconsumat de adolescenți (fete) dar și femei cu vârste cuprinse între 19 și 50 de ani.

Prea mult…

Sodiu e un mineral care exită pe lista de îngrijorare din punct de vedere al sănătății publice deoarece este legat de foarte multe ori cu tensiune arterială ridicată