Skip to content

Plimbare de seară prin Amsterdam – Un blog cu și despre motivație

Încep acest blog prin ați transmite o curiozitate despre Amsterdam!

Peste 30.000 de biciclete ajung in canalele din Amsterdam in fiecare an! Totusi, in mod ciudat, se spune ca doar 8000 de biciclete sunt scoase anual din canale! Hmmm… 🙂

În seară asta îți pun la dispoziție câteva poze din minunatul oraș, așa mai pe seară, nefiltrate ne-nimic, din zona râului Amstel. Sunt un tip foarte pozitiv, cu zâmbetul pe buze și oricât de greu ar fi am mereu o veste bună. Așa că vreau să îți explic un pic ce cred eu despre motivație și de ce este ea importantă să-ți atingi scopurile.

Ce este Motivatia?

Am putea spune că este forță care ne împinge în continuare să atingem un anumit scop prin acțiunile noastre. Când faci o muncă fară motivație, nu reușești să o faci cu dedicare și eficientă deplină.

Motivația ajută la creșterea productivității muncii și scoate la iveală tot ce este mai bun din adevăratul potențial al unei persoane. De exemplu, atunci când faci o treabă în care ești plătit nu așa de bine la care mai adăugăm faptul că nici nu ești apreciat pentru treaba bună pe care o faci; pur și simplu nu primești nicio motivație de a lucra în fiecare zi cu același entuziasm pe care l-ai avut cel mai probabil la început.

Nu mai este mult și slujba devine plictisitoare, frustrantă, nu îți mai ies socotelile așa cum trebuie, vei deveni mai stresat și renunțarea va fi singură cale de ieșire, sau cel puțin așa crezi.

Motivația clarifică un obiectiv

Când ești motivat ai dorința de a-ți schimba viața. Motivația te împinge spre obiectivul tău din cauza dorinței de schimbare. Motivația te ajută să îți clarifici obiectivul, astfel încât să știi exact la ce să lucrezi.

Motivația setează priorități

Sunt sigur că înțelegi. O dată ce știi care este obiectivul tău, motivația te va ajută să dai prioritate acelui segment din viață care contează. Dacă scopul tău este să scrii o carte, trebuie să aloci timp în fiecare săptămna pentru a o scrie. Motivația te va ajuta să te concentrezi mai bine și să faci un “contract” cu tine că obiectivul va fi îndeplinit.

Motivația îi inspiră pe alții

Motivația este o trăsătură atractivă și îi poate inspiră pe ceilalți să facă lucrurile să se întâmple în propria lor viață. Dacă v-ați întanlit vreodată cu o persoană auto-motivată, simțiți instantaneu că puteți realiza orice, deoarece pozitivitatea și atitudinea ei de a face lucruri va ridică propriul spirit. Găsirea unei persoane motivate 100% îți va ridică spiritul și-ți va încarca și ție nivelul de motivare.

Eu simt în felul următor: Motivația este ca un mușchi care trebuie lucrat mod constant și acest lucru poate fi realizat citind. Mai mult, trăiam în zona Wi-fi, internet rapid, Youtube etc. , crede-mă e mult mai bine să citești. Nu spun că nu e bine să nu vezi un clip motivațional, ba din contra te încurajez să o faci și să-ti găsești un idol și un partener de motivație.

Am luat o pauză

Am luat o pauză să mă gândesc și eu la aceste lucruri, când scriu aceste rânduri deja este seară târziu, însă am avut o duminică super productivă.

Deși aici (Amsterdam) este Paștele – orașul este vioi în ciuda pandemiei și a curfew-ului de la 22:00 – 4:30 dimineață. Bineînțeles, se respectă ce este de respectat dar se vede că lumea s-a săturat.

Vreau să împărtășesc cu tine câteva din imaginile surprinse de mine duminică asta care m-au motivat enorm.

Poze din Amsterdam / Amstel

Am mers pe jos mulți kilometri, m-am bucurat de un vânt teribil de jucăuș și o temperatură sinceră de aprilie de 7 grade. De multe ori îmi place ori să merg pe jos ori pe bicicletă. Amstel-ul este un loc de inspirație și de gândire magic. Îmbină natura și jungla urbană cum nu se poate de frumos. Sper să îți faci o idee cu poza de mai jos:

Amstel River - Amsterdam
Amsterdam Zuid
Amstel River by Danut Bontas

Numele orașului Amsterdam derivă din Amstelredamme, practic, un baraj în râul Amstel. Inițial un mic sat pescăresc la sfârșitul secolului al XII-lea, Amsterdam a devenit unul dintre cele mai importante porturi din lume în timpul Epocii de Aur Olandeze, că urmare a dezvoltărilor sale inovatoare în comerț.

Amsterdam Amstel – Vedere din cartierul Rivierenbuurt

Am tot mers am tot mers și uite ce am găsit:

American Muscle

Zic WOW – interesant mod de a parca mașina 🙂

Și am vrut să-i fac câteva poze, doar că eu micuț – și cu un telefon mă gândeam că nu o să iasă cine știe ce – dar m-am străduit.

Așa că am încercat alt unghi:

Amsterdam Amstel – Sub Utrechtse Brug 

Găsisem niște scări și am zis okey…okey… avem șanse de un unghi mai bun.

Bineînțeles, tot nu eram 100% mulțumit.

Uite alt unghi:

Utrechtse Brug - Amsterdam Amstel - danut bontas
Utrechtse Brug

Și nu m-am lăsat – am făcut și eu o poză cu acest obiectiv mirific:

Selfie in Amsterdam
Selfie in Amsterdam – @danutsbontas

Am tot continuat – chiar vroiam o poză – bună. Uite câteva mai jos:

Black and white - Amsterdam River - Car
B & W – Amstel River

Sunset – On top Utrechtse Brug

Atentie, nu-s fotograf de meserie – eu ma ocup cu partea de vitamine si minerale – health & wellness :))

View from Park Somerlust

View from Park Somerlust 2

View from Park Somerlust 3

View from nearby bike bride close to Park Somerlust

Amstel River – 7:30 PM – Viwe from the stree – Weesperzijde
Amstel River – 7:30 PM – Viwe from the stree – Weesperzijde
Rivierenbuurt – Amsterdam

Sper că ți-au plăcut! Preferata ta care este?

Dacă vrei să afli mai multe despre mine – poți accesa pagina de Facebook Danut Bontas Health Factory

sau pe website-ul meu international www.danutbontas.flp.com

3 thoughts on “Plimbare de seară prin Amsterdam – Un blog cu și despre motivație”

  1. Un articol prețios.
    Iar pozele foarte reușite ❤️
    Nu e ușor să aleg o preferată… Nu numai poza cu biserica în centru și Amstel river 7:30 m-au motivat!

  2. Pingback: Ma simt slabit si obosit - ce sa fac? - Danut's Blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *