Skip to content
munca in online

Redefinește conceptul de muncă și muncă online

Urmărește-ți obiectivele și creează-ți viața pe care ți-o dorești!

Fără îndoială, pandemia de COVID-19 a schimbat pentru totdeauna felul în care oamenii trăiesc și muncesc. Multe persoane renunță – sau au renunțat deja – la job-urile lor, în căutare de mai mulți bani, mai multă flexibilitate, mai multă fericire.

De fapt, putem spune că e vorba de o schimbare de paradigmă existențială. În ultimii doi ani, pandemia i-a făcut pe oameni să-și pună întrebări fundamentale în legătură cu alegerile făcute și cu felul în care acestea răspund principalelor lor valori. Până la urmă s-a ajuns la introspecție masivă, în jurul unei întrebări vechi de când lumea: “Care este țelul meu?

Astfel a luat naștere un fenomen american numit “Marea Demisie,” care a făcut ca, numai în aprilie 2021, un număr record de 4 milioane de americani să renunțe la job-urile lor.

Mișcare care a produs, bineînțeles, efecte la nivel global. În Marea Britanie, în august 2021, numărul locurilor de muncă disponibile a depășit pentru prima oară un milion.

Și, potrivit unui studiu McKinsey din septembrie 2021, realizat în 4 țări (Australia, Canada, Singapore, Marea Britanie și Statele Unite), 40% dintre persoanele care au în prezent un loc de muncă își vor da demisia până în martie 2022, fără a avea o alternativă.

Statisticile demonstrează că oamenii își prioritizează binele profesional într-un mod cu totul nou. Dacă te numeri și tu printre milioanele de persoane din întreaga lume care se află la o răscruce atât în plan personal, cât și profesional – poate întrebându-te care mai este obiectivul tău și cum poți avea o viață mai plină de semnificație – nu ești singur. Ia în considerare sfaturile de mai jos pentru a da un sens nou felului în care muncești.

Încetinește ritmul și ascultă!

Atunci când munca îți ocupă tot timpul, poate fi dificil să te concentrezi la ceea ce îți dorești cu adevărat. Marea Demisie e considerată a fi un produs al pandemiei, care i-a obligat pe oameni să încetinească ritmul vieții și să se axeze pe ceea ce își doresc și pe calea pe care trebuie să o urmeze pentru a-și atinge țelurile. Atunci când mai scapă de supraglomerarea din viețile lor, oamenii încep să descopere ce se află în profunzime, de la anxietate, depresie și chiar dureri cronice.

De obicei, corpul dă semnale că ceva e în neregulă și atunci apare decizia de a face o schimbare. Dacă te simți debusolat, dă-ți timp să te deconectezi și să te concentrezi pe propria-ți persoană, prin meditație, yoga, ținerea unui jurnal și odihnă. În aceste momente de liniște, vei putea să asculți și să și înțelegi mai ușor ce urmează, înțelegând, de fapt, ce îți dorești cu adevărat.

Stabilește-ți prioritățile!

Oamenii au priorități diferite, dar, în timpul pandemiei, mulți au realizat că acestea nu erau constrânse de existența unui birou elegant. Realitatea adusă în față de pandemie i-a făcut pe oameni să-și pună întrebări fundamentale în legătură cu alegerile făcute și cu felul în care acestea răspund principalelor lor valori.

Întreabă-te, deci: ce este cu adevărat important pentru mine? Am suficient timp pentru cei dragi, un program flexibil, pot să fiu propriul meu șef?

Apoi, gândește-te în ce punct ești și întreabă-te: care sunt lucrurile de care am nevoie pentru a fi mai fericit? Gândește-te unde ești acum și ce schimbări trebuie să faci pentru a fi fericit și pentru a-ți respecta valorile.

Creează oportunitatea!

Autorul și speaker-ul Simon Sinek a făcut cunoscut conceptul “de ce”-ului. Atunci când ești condus de acest de ce sau de un obiectiv bine asumat, ai mai multe șanse de reușită. Acest de ce merge și mai în profunzime – rezonează cu ceva care se găsește ascuns undeva în tine și te propulsează înainte.

Poate că îți dorești să ai venituri mai mari, dar de multe ori la baza acestei dorințe nu stă doar ideea de a avea mai mulți bani, ci mai degrabă ceea ce banii pot să-ți ofere, ție și familei tale: libertate, oportunități, flexibilitate, siguranță, experiențe interesante, etc.

De ce-ul tău este ceea ce te motivează să acționezi. Și atunci când ai o afacere a ta, acest de ce este ceea ce te poate diferenția de ceilalți, dar și ceva ce îi poate inspira și pe alții să acționeze. Asumarea acestui de ce trebuie să fie clară, posibil de a fi transpusă în acțiune, ghidată și către contribuția pe care o poți aduce pentru ceilalți. Sinek propune o variantă simplă pentru a formula acest de ce: Să _____în așa fel încât _____.

Primul spațiu liber reprezintă contribuția pe care o poți aduce în viețile celor din jur prin de ce-ul tău, iar al doilea spațiu liber reprezintă impactul pe care această contribuție îl poate avea.

Respectând această formulă, Sinek ne prezintă propria variantă: “Să-i inspir pe oameni să facă lucrurile care îi inspiră, astfel încât, împreună, să putem schimba lumea.”Privește această afirmație prin ochii tăi și vezi ce poate ieși!

Acționează pentru împlinirea țelurilor tale!

Odată ce îți vei fi stabilit prioritățile și de ce-ul, e timpul să acționezi. Fă orice e nevoie pentru a ajunge cât mai aproape de scopurile tale și pentru a trăi cum îți dorești. Poate fi de ajutor să stabilești obiective mai mici, în așa fel încât obiectivul principal să pară mai ușor de atins. De exemplu, dacă a avea propria afacere, prin care să-i poți ajuta și pe alții să-și schimbe viața, face parte din scopul tău, atunci ce pași trebuie să faci pentru a reuși?

Apoi gândește-te la lucrurile pe care le faci în prezent și la care ar trebui să renunți. Ce poți schimba pentru ca lucrurile să înceapă să meargă în direcția dorită? Atunci când renunți la ceea ce nu-ți mai e de folos, vei avea mai mult timp și energie pentru a te concentra pe ceea ce te poate duce mai aproape de visul tău.

Dacă te simți blocat și nu ești sigur ce trebuie să faci mai departe, întreabă-te: “Ce aș face dacă nu mi-ar fi teamă?” Răspunsul la această întrebare scoate la iveală calea pe care trebuie s-o urmezi.

Ce viață îți dorești în 2022?

Fă din 2022 anul în care visul tău devine realitate. Acum e momentul perfect pentru a face ceea ce contează cu adevărat pentru tine.

Mulți oameni au realizat că vânzările directe cu Forever Living pot reprezenta echilibrul perfect între viața personală și cea profesională. Modelul de afacere bazat pe vânzările directe înseamnă vânzarea de produse exclusiviste, care nu sunt disponibile în magazine.

Oferă flexibilitate și costuri reduse de start, ceea ce transformă acest tip de business în alternativa perfectă – una pe care o poți dezvolta așa cum îți dorești.

Discută cu persoana care ți-a dat această revistă pentru a afla mai multe despre cum vânzările directe și statutul de Forever Business Owner pot fi șansa vieții tale.

Hai să vorbim! 

Cumpara Produse Forever Living de aici!

1 thought on “Redefinește conceptul de muncă și muncă online”

  1. Pingback: Planul de marketing Forever Living Products - Danut's Blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *