Skip to content

Elon Musk: Viitorul încotro?

Să începem cu faimoasa frază: dacă ai trăit sub o stâncă și nu știi cine este Elon Musk, citește acest blog și te pot asigura că vei avea o părere foarte diferită despre viitorul tău!

Dacă ți-aș spune că pe planeta Pământ există o mașină de familie care poate parcurge 0-60 mph în 1,9 secunde și această mașînă este…electrică? Dar dacă ți-aș pune că în următorii câțiva ani îți poți cumpără bilet că simplu turits în spațiu? Dar dacă ți-aș spune că in viitorul apropiat poți lua autostrada subternă , da, exact cum se aude autostrada subterană? Și totuși dacă ți-aș spune că există posibilitatea in următorii 10 ani să fie posibilă existanta unei colonii de oameni pe Marte? Cum ar fi…

Unele dintre lucrurile pe care tocmai le-am mentionat mai sus, sunt aici, acum, unele dintre ele vor fi viață reală în următorii doi ani. Facem cunostinta cu Elon Musk, un vizionar care creează viitorul omenirii. Cu simple cuvinte, este un antreprenor în tehnologie, inginer și investitor.

Cu alte cuvinte, este CEO-ul in cadrul companiei TESLA și CEO și inginer șef la SpaceX, co-fondator pentru Neuralink și fondator al companiei The Boaring Company.

Cine este Elon Musk?

Elon Musk s-a născut în Pretoria, Africa de Sud și deține cetățenia americană și canadiană. În decembrie 2016 s-a clasat pe locul 21 pe lista Forbes a celor mai puternici oameni din lume. Averea sa valoreaza 22,8 miliarde de dolari și este clasat pe pozitia 40 in topul celor mai bogati oameni din lume. Elon Musk lucrează pentru a revoluționa industria transporturilor, atât pe Pământ, cât și în Spațiu. Este un producător auto și co-fondator al companiei Tesla Motors, care vizează o lume cu mașini complet electrice care sunt destinate pieței de masă.

Dar cel mai bun mod de al descrie pe Elon Musk este prin intermediul companiilor:

TESLA

Compania a fost fondată în 2003 de un grup de ingineri care doreau să le demonstreze oamenilor că o mașină electrică poate concura cu o mașină pe benzină. Cel mai important aspect a fost ca mașina electrică sa fie mai rapida si mult mai distractiva de condus.

Această companie își propune să se ocupe o dată pentru totdeauna de problemele de energie și să producă produse “curate” de stocare a energiei.

Tesla considera urmatorul aspect, cu cat mergem mai repede in directia opririi dependentei de combustibil fosil, cu atat mai repede mergem catre un viitor cu emisii zero.

Misiunea Tesla a fost să accelereze tranziția lumii către un viitor energetic durabil! Primul produs a fost mașina sport Roadster, cu debutul în 2008 și după aceea, iconicul Model S sedan, care a fost introdus în 2012 și modelul SUV Model X cu a fost lansat în 2015. Toate aceste automobile de familie practic au adus tehnologia masinilor electrice la o acerba competitie.

Elon Musk a văzut o idee de a revoluționa Planeta și a început imediat să investească. Acum, compania produce și vinde o varietate de mașini electrice care sunt eșaloane pentru ce și cum ar trebui să arate o mașină electrică.

“Nu ar trebui sa jucam ruleta ruseasca cu atmosfera noastra, avem doar una.” Elon Musk

SpaceX

Elon Musk este CEO și proiectantul principal al Space Exploration Technologies (SpaceX), unde controlează dezvoltarea și fabricarea rachetelor avansate si ale navelor spatiale. De asemenea lucreaza intens la prima misiune umana pe Planeta Marte.

Scopul pe care îl are compania este un oraș sustenabil pe Marte si o specie planetara.

Succesul Space X a inclus rachete reutilizabile, ceea ce înseamnă că se economisesc o mulțime de bani, deoarece rachetele nu mai explodeaza si ard in atmosfera dupa ce au dus incarcatura in spatiu ci sunt simplu, reutilizate.

Pentru a intelege ce inseamna aceasta tehnologie urmariti mai jos primul video in care SpaceX face istorie aterizand o racheta, in picioare, pe mare.

sursa: youtube

Dar la o scara planetara clipul de mai sus e nimic. Elon Musk si SpaceX vor sa intre in competitia aviatica construind linii directe cu transport de persoane desigur intre marile orase ale lumii cu rachete re-utilizabile! Uite-te aici!!

sursa:youtube

LOS ANGELES – NEW YORK – 25 MINUTE

In regula, suficient de rapid pentru tine? Acum haideti sa vedeti specificatiile rachetei BFR – BIG FALCON ROCKET – care va duce oameni pe Marte:

source: SpaceX

Space X este o companie care literalmente nu are rival, chiar dacă mai există unele companii private care produc rachete, SpaceX are peste 100 de misiuni de succes prin colaborarea cu NASA, guvernul american și prin lansarea sateliților privați.

Asta spune ELON MUSK:

„Vrei să te trezești dimineața și să crezi că viitorul va fi minunat – și despre asta este vorba despre o civilizație spaciala. Este vorba despre a crede în viitor și de a gândi că viitorul va fi mai bun decât trecutul. Și nu pot să mă gândesc la ceva mai interesant decât să ies acolo și să fiu printre stele. ”– ELON MUSK, SpaceX

Citiți mai multe despre Elon Musk și Marte aici!

În septembrie 2018, SpaceX a anunțat că miliardarul Yusaka Maezawa va fi primul pasager privat al companiei care va face inconjurul Lunii, la sfârșitul anului 2023. Cât de nebun este? Acum daca ne gandim un pic, ultima 0 persoană care a vizitat Luna a fost în 1972 !! Wow…!

Concluzie si Viitor

Trimiterea oamenilor in spatiu cu un bilet de turist, infiintarea unei colonii pe Marte, construirea masinilor de tip supercar complet electrice, ce altceva ai mai putea face, care ar fi urmatoarea conditie pe care Elon Musk ar putea sa o joace? Care ar fi urmatorul hobby care ar putea imbunatatii semnificativ Planeta?

Elon Musk are hobby-uri, iar unul dintre ele este Neuralink, care este o interfață creier-mașină de înaltă lățime de bandă în curs de dezvoltare pentru a conecta creierul uman la computere.

O alta companie este The Boring Company si își propune să combine tehnologia de tunelare rapidă și accesibilă combinată cu transportul electric pentru a contribui la acest trafic monden nebun în orașele mari.

Elon Musk vede o problemă pe care umanitatea o are – și construiește imediat o companie care să o remedieze. Creează viitorul și gândește la o scară mai mare decât această planetă.

Desigur, acest drum nu a fost mereu pavat numai cu succes. Au fost multe probleme si inca sunt. Va recomand acest mic clip realizat de Business Casual despre cum Elon Musk a salvat de la faliment cele doua mari companii: Tesla si Space X.

sursa:youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *