Bineînțeles, de departe cea mai bună metodă de a evita mahmureala, este să nu bei alcool deloc. Cu toții suntem de părere că alcoolul nu se potrivește în nici un chip cu un stil de viață sănătos. Trebuie să recunoaștem că sunt totuși în viață momente care vor aduce alcoolul pe masă alături de un grătar foarte bun, alături de o zi onomastică sau o sărbătoare.

Blogul următor este destinat tuturor cititorilor care își doresc câteva sfaturi în a combate mahmureala de a două zi.

Sfatul nr.1 Mănâncă bine înainte de a bea

Nu-i așa că atunci când ai mâncare în stomac este  mai bine? Absorbția alcoolului în sânge se întâmplă mult mai greu dacă stomacelul nostru este plin. Acest lucru conferă ficatului o șansă mult mai bună pentru a te scapa de alcoolul, dar și mult mai mult timp.

Înainte de a bea, mâncați alimente bogate în grăsimi și proteine, acestea rămân mai mult timp în stomac și întarzie absorbția alcoolului în sânge, iar din punct de vedere al concentrației alcoolul crește mult mai lent. 

Sfatul nr.2 Bea multă apă

Îți recomand un parel de apă după fiecare băutură alcoolică. Apă asigura că organismul nostru nu se deshidrateza și sângele rămâne subțire. Bine de știut: așa preveniți durerile de cap.

Nu bea tot ce găsești pe masă, mai bine rămâi cu un tip de alcool.

Sfatul nr. 3 Vitamine și Minerale

Alcoolul este într-un război continuu cu vitaminele și minerale din corpul tău și al meu. Asta înseamnă că organismul obosește mult mai repede și apare mahmureală.

Pentru a sprijini ficatul se poate utiliza un produs ce are în compoziția să complexul de vitamine B, C și/sau magneziu pentru a preveni lupta în dimineață următoare.

Dacă îți dorești să știi mai multe despre vitamine și minerale uite aici, un blog dedicat.

Sfatul nr. 4 Aer curat

După o noapte lungă, aerul proaspăt este o necesitate. Când ajungeți acasă, ventilati bine de tot dormitorul înainte de a dormi. Oxigenul ajută organismul să se regenereze. Acest lucru de asemenea reduce semnificativ riscul de dureri de cap.

Statul nr. 5 Uleiul de mentă

ULEIUL DE MENTĂ ajuta împotriva unei mahmureli dar și a durerilor de cap. Ce trebuie să faci? Pur și simplu aruncă câteva picături de ulei esențial de mentă pe funte și masează-ți fruntea, gâtul și tâmplele. Crede-mă acest lucru nu numai câte va relaxa, dar îți va aduce și gânduri foarte proaspete.

Sfatul nr. 6 Fă-ți un dus

Cu un dus fierbinte poți face minuni iar alături de gelul de dus preferat de ține corpul tău te va iubi și mai mult. Pentru a ajută și mai mult organismul, la sfârșitul dușului, puneți pe rece și începeți ușor cu picioarele astfel ajutați să puneți pe roate circulația iar organismul va elimina mai repede toxinele.

Sfatul nr. 7 Mic dejun împotrivia mahmurelii

Există o multitudine de preparate care pot ataca senzația de mahmureală cum ar fi fulgii de ovăz. Aceștia ajută la asigurarea unui nivel normal al glicemiei.

Poți să-ți faci un terci din fulgi de ovăz cu ce fructe îți plac și acela va fi micul tău de jun sălavator. Dacă nu ești sigur ce te ajută mai bine îți recomand o banană, pepene, kiwi sau oricare alt frunct din această categorie.

Sfatul meu pur personal, chiar dacă e mic dejun, o ciorbă acră poate face cele mai mari minuni; nu contează de care, noi românii avem…opțiuni.

Apa de cocos conține o cantitate mare de electoliți ce hidratează corpul și mențin tensiunea arterială la un nivel optim, de aceea în cazul nostru de față când ne confruntăm cu o mahmureală apa de cocos reglează echilibrul electrolitic.

Dacă tot suntem la acest capitol menționez că sunt foarte multe avantaje aici, apă de cocos aduce un aport important de vitamine B, C și minerale cum ar fi potasiu, calciu, zinc, magneziu, mangan care ajută mușchii să se relaxeze dar și în combaterea ștrerului.

Concluzii

Durerile de cap, greață și amețeala sunt simtome ale mahmurelli. În principiu ele apar atunci când organismul duce o bătălie și încearcă să distrugă la nivel celular otrava alcoolică numita: bere, vin, vin si bere, bere cu tequila, tuica, energizant cu whisky etc.

Dacă doriți să preveniți astfel de situații îți recomand să bei alcool cu moderație, să-l nu amesteci și să te rezumi doar la un tip de alcool. Și nu uita sa bei apă!! De asemenea mai este de recomandat să aveți preparate bogate în grăsimi.

Mahmureala a apărut? Urmează sfaturile de la micul de jun, iar pentru a alungă greață, un ceai de ghimbir e tot ce îți trebuie, fresh. Nu este rău să știi dacă bei un par de ceai și înainte de culcare.

De asemenea nu uită că mersul pe jos și aerul proaspăt impreuna cu un dus pot face minuni.

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: