Skip to content

Cum a făcut Selly K.O. orice televiziune din România

Cel mai popular vlogger din România, Selly (Andrei Șelaru) a lansat ultimul sau vlog pe Youtube prin care a făcut K.O. orice televiziune din țară noastră. Acesta a dat o lecție grea tuturor jurnaliștilor de tip “copy/paste” prin care și-a regizat cel de-al doilea accident rutier.

Ce a făcut concret?

Selly în vârstă de numai 19 ani s-a săturat pur și simplu de “fake news” și mai ales de articolele despre el scrise în presă complet neadevărate.

Au fost situații care l-au determinat să acționeze în această măsură cum ar fi: Burtieră pe România TV URLETE ÎN CASĂ LUI SELLY, PICIOARE ÎN GURĂ;

sursa: Selly

Bineînțeles, lucru complet neadevărat care a băgat frică în părinții săi, chiar și proprietarul apartamentului în care locuiește l-a sunat să vadă care-i situația îngrijorat de ce văzuse la televizor.

Selly explică faptul că postul TV trăiește din așa ceva, din burtiere false, din minciuni și dezinformare.

Alte exemple:

sursa: Selly

sau:

sursa: Selly

Așa că Selly a fost determinat să găsească o soluție privitor la aceste știri așa că și-a regizat o scenetă prin care a făcut accident cu mașină lui și a fost filmat de un copil.

Că să fie totul mai real aceasta împreună cu prieteni săi au editat materialul, l-au făcut convingător, l-au încărcat pe un cont fals de Youtube și clipul “compromitator” trimis către România TV.

Aceștia au mușcat momeala și au difuzat știrea întreagă zi. Bineînțeles această “știre” a fost copiată și de alte trusturi de încredere cum ar fi Prima TV sau Digi.

Va las ultimul sau clip de doar 14 minute și 56 de secunde prin care explică fiecare capitol din farsa sa.

Știrea falsă a fost pur și simplu copiată de orice trust serios. Practic toată presă a înghițit gălușcă. Nimeni nu a verificat cât de adevărată este această știre.

Și uite ce a ieșit…

sursa: Selly

Digi 24

sursa: Selly

Antena 3

sursa: Selly

Prima TV

Selly - cel mai mare vlogger din romania
sursa: Selly

Selly în clipul sau dezvăluie absolut tot, de unde a cumpărat modelul 3D pentru mașina sa, cât l-a costat dar și cum arată scenariul inclusiv ce zice “martorul” care filmează.

Părăre personală

Nu am pot spune că am fost cel mai mare admirator sau urmăritor al acestui vlogger dar sunt câteva momente cheie care pe mine m-au pus pe gânduri la modul cât de deștept este copilul asta.

Eu fac parte tot din generația tânăra, cu bacul luat în 2011 însă după ce am văzut câtă dedicare are acest băiat să schimbe ceva, practic să aducă un plus de valoare societății noastre folosindu-se totuși de influență pe care a adunat-o. Vorbim de 2,7 milioane de subscriberi pe youtube. Este o cifra impresionantă de care trebuie să ținem cont.

Am văzut 2 clipuri care mi-au schimbat radical părerea:

AM PICAT BACU

Clip în care vorbește cu bună știință de sistemul românesc de învățământ din primsa unui elev care a luat bacul cu medie de peste 9,5 și efectiv demontează sistemul până la piulițe dar vine și cu soluții. Toți suntem “buni” în a exemplifica faptul că ceva e stricat însă puțini venim cu soluții.

E un clip relativ scurt, dar dacă ai terminat bacul recent sau chiar dacă l-ai terminat ca și mine acum aproximativ 10 ani sau mai mult sunt sigur că vei avea o altă înțelegere a sistemului nostru cât și o convingere că mai sunt speranțe prin tineri că el.

Cel de-al doilea clip care m-a impresionat a fost un interviu la Antena 3. Selly a fost invitat după ce a postat clipul de mai sus prin care a demontat sistemul de învățământ, clip ce a adunat aproape 2 milioane de vizualizări.

Am urmărit atent și acel clip și mi-am dat seama încă o dată cât de isteț este acest băiat. Cu o notă la bac luată aproape de 10, vine din sistem cu o enormă legimitate de a discuta problema educației. Antena 3 a mai scos un pic de audiență cu el, însă chiar și ei au mușcat momeala de mai sus.

Voi ce credeți despre Selly?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *