Comunicarea este necesară. Comunicarea este valoroasă!
Sfatul de astăzi este să spuneți ce vă trece prin cap, dar nu fiți nepoliticoși. Spune: “te ador”, “te iubesc” și “ești special” de câte ori ai ocazia și mai adaugă un pic.
Observă persoana de lângă tine și spune-i că apreciezi ceea ce face pentru tine sau cum a vorbit sau cum sa purtat sau cu ce s-a îmbrăcat etc. Poți să fii tu însuți. Comunicarea ne ajută să zambim mai mult!
Încearcă să comunici mai mult ceea ce simți și să mai tai din #știrile#negative pentru cel puțin o lună.
Despre comunicarea inutilă și persoanele antisociale
Da, exista unii oameni care vorbesc, dar asta nu inseamna ca sunt capabili sa comunice. Intelege faptul ca discutiile care incep cu vesti proaste nu trebuie sa le cunosti. Nu iti imbunatatesc calitatea vietii, taie-le!
Cu siguranta ai in jurul tau, in cercul tau de prieteni persoane care incep cu: “Pai toata lumea zice asa…” sau.. “Toata lumea stie…”; ei bine, aceea persoana te asigur, intr-un procent grasut, ca nu este prietenul tau.
O caracteristica importanta a persoanelor antisociale este ca desi crezi ca vor sa te ajute, defapt fac cele mai inadecvate remarci. Mai mult de atat vorbesc in “generalitati” – “Ei spun…” , “Toata lumea gandeste asa…” etc.
Exemplu: Doua persoane vorbesc, una ii spune celeilalte : “Draga, mereu intarzii, nu stiu ce este cu mine in diminetile astea.” Cealalta raspunde: “Draga stai linistita, toata lumea stie ca intarzii” – Ar putea parea prietenesc insa nu este asa.
Mai mult de atat cand intrebi, cine este toata lumea? Iti vor spune: “ei…nu stii, totata lumea” in cel mai bun caz. Mai exista si varianta in care nu primesti nici un raspuns.
O alta caracteristica a unei persoane antisociale este ca prima data spune lucrile negative.
Exemplu: Intra un prieten in birou si spune…”Vai stai sa iti zic ce s-a intamplati azi cu mine…vai… “dupa puncte de suspenise vine o veste rea.
E foarte bine de stiut ca o astfel de persona nu prea da vesti bune, sau complimente, deobicei da mai departe remarci negative si supresie.
Supresie vine de la supresor: Care suprimă.
sinonime: supresiv
1.1. (Despre un element al unui aparat, despre un dispozitiv etc.) Care împiedică producerea unui fenomen, a unui efect etc. dăunător sau care reduce considerabil efectele acestora.
Deci, practic in exemplu de mai sus, persoane produce un efect negativ asupra ta. Intreaba-te cum te simti dupa ce primesti o veste proasta, sau negativa?
Poti mai mult
Alegerile tale vor fi influențate de caracterul tău.Viața ta va fi influențată de alegerile tale.
Crede-ma, stiu este greu sa faci o schimbare in viata ta, dar probabil de asta ai gasit acest blog!
E foarte posibil sa pot sa te ajut!