Skip to content

Ce trebuie să faci să ai grijă de ochi tăi?

La fel ca multe alte daruri cu care am fost inzestrati, se intampla de multe ori sa apreciem sanatatea ochilor atunci cand suntem in pericol sa o pierdem si ne gandim rareori cat de norocosi suntem ca putem vedea viata in jurul nostru, ca putem sa le zambim celor dragi si sa vedem fericirea pe chipurile lor, ca putem admira spectacolul naturii si ii putem privi in ochi pe cei pe care-i pretuim si-i iubim. A vedea inseamna a simti, a trai, a cunoaste. Ce putem face pentru a ne bucura cat mai mult timp de acest dar? Aflam din randurile urmatoare ce trebuie să faci să ai grijă de ochi tăi!

Care sunt factorii care afecteaza negativ
sanatatea ochilor?

Inainte de a vorbi despre acest subiect, ar trebui in primul rand sa stim ca ochiul este o extensie a creierului, avand aceeasi structura ca acesta. Sanatatea ochilor este foarte importanta, pentru ca, desi actul vederii are o componenta fizico-chimica esentiala (legata de mediile optice ale ochiului si de structura retinei), de fapt noi vedem cu creierul. Iata de ce, atunci cand structurile ochiului sunt intacte, dar zona de analiza din creier este bolnava, intervine cecitatea centrala.

Este foarte important sa sustinem atat sanatatea ochilor, cat si pe cea a creierului. Daca una dintre ele nu functioneaza bine, vederea ne este afectata. Zicala „scump ca lumina ochilor” simbolizeaza, de fapt, totul despre importanta vederii.

Ochiul este foarte sensibil la radicalii liberi, generati atat de alimentele de slaba calitate si supraprocesate, cat si de fumat, consumul excesiv de alcool, poluarea din aer si apa si, deloc de neglijat, de expunerea la ultraviolete.

Prin urmare, de ce trebuie sa ne ferim daca vrem sa ne protejam ochii?

Tulburarile de vedere influenteaza negativ activitatile noastre, motiv pentru care sanatatea ochilor reprezinta un factor esential pentru o viata de calitate. Ochii sanatosi contin antioxidanti in cantitati de 20 ori mai mari decat restul tesuturilor din corpul uman, sunt limpezi, cu iris luminos, cu o cornee curata, fara vase de sange vizibile si cu pleoapele elastice si odihnite. Ei sunt foarte sensibili, putand fi afectati de o multitudine de factori:

•    O lumina prea slaba oboseste ochii, iar o lumina prea puternica poate produce chiar o dezlipire de retina. 

•    Noptile pierdute, fumul de tigara, plansul irita ochii si umfla pleoapele. 

•    Abuzul de alcool, cafea, tigari, zahar, sare (in special sare rafinata), afumaturi, conserve, sosuri picante si branzeturi fermentate obosesc ficatul si rinichii, determinand imbolnavirea ochilor, care devin obositi, rosii si cu pleoapele tumefiate. 

•    Frecatul la ochi, in special cu mainile nespalate, este extrem de periculos, caci astfel sunt introdusi in ochi microbi si corpuri straine. 

•    Ochelarii de soare nepotriviti, care nu protejeaza bine ochii de razele ultraviolete, pot provoca imbolnaviri ale ochilor. 

•    Pozitia incorecta a corpului determina o inrautatire a circulatiei sangelui in umeri si gat care, la randul ei, inseamna o reducere a fluxului sanguin spre ochi si o sporire a presiunii intraoculare. 

•    Privitul indelungat la televizor sau la monitorul calculatorului face ca pleoapele sa fie grele si umflate, iar ochii sa fie rosii si obositi. Aceasta se intampla din cauza faptului ca in aceste conditii se clipeste mult mai rar, cea ce face ca circulatia sangelui prin vasele pleoapelor sa fie incetinita si, in plus, umezirea ochilor sa fie impiedicata de privirea fixa. Corneea (partea lucioasa si curbata de la exteriorul ochiului, care acopera irisul) controleaza 80% din puterea de refractie a ochiului, ea fiind hranita cu substante provenind din lacrimi. Fluidul din lacrimi este distribuit pe suprafata corneei prin clipitul ochiului, care se produce normal o data la 3 secunde. Astfel, privirea fixa scade numarul de clipiri, provocand uscaciunea ochilor. 

•    Emotiile negative afecteaza si ele vederea. Stresul mintal determina blocarea sistemului nervos, nervii optici si muschii oculari fiind si ei supusi blocajului. 

Ce putem face in acest sens?

In primul rand sa constientizam faptul ca starea de sanatate a ochilor depinde de sanatatea mintii si a intregului corp. O viata echilibrata, fara abuzuri, din care sa nu lipseasca exercitiile fizice si miscarea in aer liber ne poate ajuta sa avem un organism sanatos si o vedere excelenta.

Dieta zilnica trebuie sa diversificata si echilibrata, cu cel putin 5 portii de legume si fructe cat mai colorate si obtinute in sisteme cat mai naturale, de preferinta ecologice.

Cum in zilele noastre e destul de greu sa respectam aceste recomandari zilnice, avem la dispozitie suplimente alimentare de inalta calitate nutritionala si biodisponibilitate care sa compenseze aceste carente.

Stiati ca:

Omul clipeste o data sau de doua ori la interval de 10 secunde, iar o clipire dureaza o treime de secunda?

•    Ochiul este capabil sa diferentieze aproximativ 10 milioane de nuante, dar nu vede lumina ultravioleta?

•    Insectele pot vedea si lumina ultravioleta?

•    Culoarea ochilor este data de cantitatea de pigment din iris? Cu cat aceasta este mai mare, cu atat culoarea ochilor este mai inchisa.

•    Ochii deschisi la culoare sunt mai sensibili, deoarece lumina trece prin structura irisului?

•    Una dintre cele mai mari concentratii de zinc din organismul uman se regaseste in ochi, in special in iris si retina?

Forever Vision - Forever Living Prodcuts Romania
Forever Vision – sa privim viitorul cu ochi buni

Protectia antioxidanta este functia principala a produsului Forever Vision, datorita aportului bogat de: 

•    Vitamina A – contribuie la mentinerea vederii normale
•    Vitaminele C, E si cuprul – contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ 
•    Extract de afine negre – foarte bogat in antioxidanti, cu beneficii importante pentru o buna vedere, mai ales pentru vederea nocturna.
•    Cisteina – aminoacid esential in sistemele de protectie impotriva radicalilor liberi
•    Extract de craite – extrem de bogat in luteina si zeaxantina, doi antioxidanti absolut esentiali in preventia si tratamentul degenerescentelor retiniene si maculare. 
•    Astaxantina naturala, extrasa din microalge – un component valoros al suplimentului Forever Vision, cu atat mai mult cu cat putine surse alimentare ne asigura un aport semnificativ din acest antioxidant extrem de important pentru sanatatea ochilor. Pe langa proprietatea lor antioxidanta, luteina si zeaxantina protejeaza impotriva daunelor cauzate de expunerea retinei la lumina, prin filtrarea luminii albastre, care nu este oprita de cornee si de cristalin, si care poate deteriora retina in timp si, totodata, protejeaza vasele de sange care alimenteaza regiunea maculara. 
•    Resveratrol – un antioxidant implicat in foarte multe procese fiziologice. 
•    Zinc – contribuie la mentinerea vederii normale, precum si la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.

Pe langa consumarea zilnica a 2 tablete de Forever Vision, exista cateva reguli simple care – respectate in viata de zi cu zi – va pot ajuta sa va mentineti si sa va protejati vederea.

•    Purtati ochelari de soare care retin razele ultraviolete.
•    Consumati cat mai multe verdeturi si fructe cu culori intense.
•    Evitati grasimile hidrogenate, deoarece acestea interfereaza cu activitatea acizilor grasi esentiali (Omega 3).
•    Evitati dietele foarte sarace in grasimi, deoarece acestea priveaza retina de grasimile Omega 3 atat de necesare.
•    Consumati alimente bogate in sulf, precum usturoi, oua, sparanghel si ceapa, care ofera ochilor elemente nutritive protectoare. 

Incearca Forever Vision – Click aici!

!!Obtine 15% reducere!!
Daca vrei sa te inscrii in Forever pentru a beneficia de 15% reducere, contacteaza-ma prin e-mail aici: danut.bontas@yahoo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *