Skip to content
laptop technology ipad tablet

Ecommerce – Danut’s Shop

Ecommerce, cunoscut și sub numele de comerț electronic sau comerț pe internet, se referă la cumpărarea și vânzarea de bunuri sau servicii prin intermediul internetului, precum și la transferul de bani și de date pentru a efectua aceste tranzacții. Comerțul electronic este adesea folosit pentru a se referi la vânzarea online de produse fizice, dar poate descrie, de asemenea, orice tip de tranzacție comercială care este facilitată prin intermediul internetului.

În timp ce e-business-ul se referă la toate aspectele legate de operarea unei afaceri online, comerțul electronic se referă în special la tranzacțiile de bunuri și servicii.

Istorie

close up photo of person holding a compact disc
Photo by cottonbro on Pexels.com

Istoria comerțului electronic începe cu prima vânzare online din istorie: la 11 august 1994, un bărbat a vândut un CD al trupei Sting unui prieten prin intermediul site-ului NetMarket, o platformă americană de vânzare cu amănuntul. Acesta este primul exemplu în care un consumator a cumpărat un produs de la o întreprindere prin intermediul World Wide Web – sau “comerț electronic”, așa cum îl cunoaștem în mod obișnuit astăzi.

De atunci, comerțul electronic a evoluat pentru a face produsele mai ușor de descoperit și de cumpărat prin intermediul comercianților cu amănuntul și al piețelor online. Liber-profesioniștii independenți, întreprinderile mici și marile corporații, cu toții au beneficiat de comerțul electronic, care le permite să își vândă bunurile și serviciile la o scară care nu era posibilă în cazul comerțului cu amănuntul offline tradițional.

Se preconizează că vânzările globale de comerț electronic cu amănuntul vor ajunge la 27 trilioane de dolari până în 2020.

Danut’s Shop

Potrivit eMarketer, se preconizează că, la nivel mondial, comerțul electronic va ajunge la 5 trilioane de dolari până în 2022.

Pentru a rămâne în fața curbei, mulți proprietari de afaceri își duc afacerile online – nu doar prin faptul că au un site web, ci și prin vânzarea produselor și serviciilor lor direct prin intermediul site-ului lor web și al altor platforme de comerț electronic.

Ei bine, asa am facut si eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *