Skip to content

Importanța intenționalității

Patru schimbări de mentalitate pentru a experimenta mai multă sănătate și fericire

Sănătatea nu se întâmplă pur și simplu – ea se cultivă. Este nevoie de intenționalitate pentru a crea un stil de viață sănătos. Până la urmă, deciziile dumneavoastră de zi cu zi vor determina rezultatul în care vă veți afla peste o lună sau peste un an. Așadar, este util să vă opriți și să reflectați, întrebându-vă: Unde vreau să fiu? În ce vreau să fiu intenționat, astfel încât să mă simt mai împlinit? A fi intenționat cu timpul tău și cu ceea ce îți dorești pentru tine însuți pune lucrurile în perspectivă și te ajută să îți realiniezi prioritățile. Iată patru modalități de a experimenta o sănătate îmbunătățită și mai multă fericire prin intenționalitate.

Angajamentul față de un obiectiv

femeie in munti

Adesea, ceea ce doriți să realizați pare o idee grozavă, dar este doar atât – o idee intangibilă. Ea devine reală doar atunci când vă angajați să vă atingeți un obiectiv. În cazul stabilirii obiectivelor, este util să faceți o evaluare fără judecată a locului în care vă aflați acum. Luați în considerare unde prosperați și unde nu vă simțiți cel mai bine atunci când vine vorba de sănătatea dumneavoastră fizică, mentală, spirituală, emoțională și socială.

Poate că sunteți în formă, dar ați avea nevoie de un sistem de sprijin mai puternic sau invers. Indiferent despre ce este vorba, gândiți-vă de ce această schimbare contează pentru dumneavoastră. Faptul de a avea un sistem de sprijin mai puternic v-ar ajuta să treceți mai bine prin perioadele dificile și să vă bucurați mai mult de momentele bune? Faptul de a fi într-o formă mai bună v-ar permite să faceți mai multe activități cu familia? Fiind intenționat atunci când vă stabiliți obiectivul – înțelegând de ce doriți acea schimbare și cum veți beneficia de pe urma ei – vă oferă un scop mai mare care să vă motiveze atunci când lucrați pentru a-l atinge.

Faceți un plan

ce avem de facut azi, plan

Poate ați auzit zicala “un obiectiv fără un plan este doar un vis”. În timp ce visarea permite minții să se rătăcească și să se gândească la soluții creative sau la idei noi, succesul acestor vise se găsește prin crearea unui obiectiv care are un plan de acțiune. Una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este prin crearea unui obiectiv SMART. Acest tip de stabilire a obiectivelor înseamnă: Specific, Measurable, Attainable, Relevant și Timebound (specific, măsurabil, realizabil, relevant și limitat în timp). Folosirea acestui cadru vă va ajuta să definiți clar ceea ce vă doriți și cum să obțineți acest lucru.

Obiectivele vagi – vreau să-mi îmbunătățesc dieta sau vreau să am mai multă activitate socială – iau mai degrabă forma unui vis sau a unei dorințe decât a unui plan. În locul acestora, încercați: Voi mânca alimente mai sănătoase cinci seri pe săptămână sau voi participa la o activitate sau o asociație care mă interesează pe săptămână. Aceste exemple prezintă aspectele “specifice” și “măsurabile” ale unui obiectiv SMART. Or even smarter: you start the sentence with I am already… healthy, happy, with money with responsibility and so on.

Următorul pas este să vă asigurați că acestea sunt realizabile (sau rezonabile) și relevante (un pas următor adecvat către rezultatul dorit) și că există un calendar în care să le îndepliniți. Iată un exemplu de obiectiv SMART complet conturat pentru activitatea socială: Mă voi alătura unui grup de alergare și voi face o nouă conexiune semnificativă pe lună în următoarele cinci luni. Luați în considerare modul în care puteți fi mai intenționat transformându-vă obiectivul într-un obiectiv SMART.

Stabiliți rutine consecvente

femeie care face pregateste baia cu uleiuri esentiale

Chiar și atunci când aveți cele mai bune intenții atunci când lucrați pentru atingerea unui obiectiv, există totuși provocări. Multe lupte – cum ar fi lipsa de timp pentru a pregăti mese sănătoase sau energia scăzută – pot fi evitate prin stabilirea unei consecvențe în rutina dumneavoastră.

Acest lucru poate lua forma unor obiceiuri precum exercițiile fizice (ajută la scăderea energiei) și pregătirea meselor (vă permite să aveți la dispoziție alimente sănătoase în zilele aglomerate). Sau poate fi o rutină constantă de relaxare înainte de culcare pentru a vă ajuta să dormiți mai bine.

Contează și modul în care vă începeți ziua. Dimineața dă tonul zilei, așa că fiți atenți la acest timp prețios. Dacă vă uitați la e-mailuri sau la rețelele de socializare când vă treziți, vă concentrați mai degrabă pe agendele altor persoane decât pe propriile priorități.

În schimb, hrăniți-vă prin jurnal, meditație, lectură, exerciții fizice sau plimbarea câinelui. Punerea în aplicare a unor structuri consecvente și intenționate vă ajută să vă prioritizați sănătatea și bunăstarea, iar în cadrul acestor structuri, puteți găsi ușurință și o energie îmbunătățită.

Practicați recunoștința

multumesc

Nu este un secret că scrierea a ceea ce îți este recunoscător are un impact pozitiv asupra sănătății tale. Studiile arată că exprimarea recunoștinței ajută creierul să elibereze dopamină și serotonină, doi dintre hormonii “bunăstării”. Persoanele care practică recunoștința raportează, de asemenea, o mai mare realizare a obiectivelor.

Dincolo de acest lucru, manifestarea recunoștinței pentru experiențele tale – fie că este vorba despre o masă delicioasă sau despre o realizare profesională – te ajută să îți dezvolți abilitățile de a accepta mai bine schimbările, de a te recunoaște pe tine însuți și de a recunoaște creșterea.

Recunoștința are legătură și cu intenționalitatea, deoarece actul de a scrie pentru ce ești recunoscător te ajută să treci în revistă și să reflectezi asupra obiectivelor pe care ți le-ai stabilit și a progreselor pe care le-ai realizat. Intenționalitatea este un filtru care ne oferă un sens mai mare și rezultate îmbunătățite. Odată ce o implementezi în viața ta de zi cu zi, cu siguranță vei simți impactul său pozitiv.

Cum te ajută DX4 să fii intenționat

dx 4 cel mai bun pachet de la forever

DX4 este un nou program de patru zile care vă ajută să vă echilibrați și să vă resetați corpul prin intermediul produselor și suplimentelor nutritive, al nutriției ghidate și al practicilor de mentalitate. Îți vei stabili un obiectiv la începutul programului și vei fi ghidat prin abordări intenționate de unificare a minții și a corpului.

Afla mai multe despre DX4 aici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *